2014. október 7., kedd


A legnehezebb az alvásidő - már nem neked alvás, hanem a babának a babakocsiban. Mert ott van hirtelen az a fél-egy óra, amit nagyon jól ki kéne használni. Alvásra értelemszerűen nem - mert mégiscsak a teraszon alszik az a gyermek, és hacsak nem fekszem mellé a nyugágyra, ami októberben már nem annyira kényelmes, bent a kanapén képtelen lenném elengedni magam, míg ő kint szuszizik. (Macskák, kutyák, madarak, szöcskék, stb... majdnem falun lakunk.)
Szóval mit is kezdjek a felszabduló arany perceimmel? Biztos nem azt, hogy megfőzzek-kivasaljak-felmossak. A cél a tökéletes regenerálódás. Persze elvben. Ez is olyan mint a Maslow piramis. Az ember először megnézi az emailjeit, majd eszik egy nagyot (hogy a következő alvásidőig kitartson), megissza a második kávét. Ez kb 20 perc. Na de mi jöjjön az utána jövő 40-ben?
Nekem történetesen pont abban az időben lopták el a kindle-emet Pesten, mint amikor itt bezárt a helyi könyvtár leltár címén két hónapra, és bár a gyerekrészleg nyitva van, de eléggé unom már P. G. Woodhouse-t. És minekután itthon, a polcon található könyveim 90%-át már kiolvastam (a maradék 10 nyilván olvasásra érdemtelen), fogalmam sincs mivel lehetne gyorsan és tartalmasan feltöltődni. Merthogy az olvasásnál jobb nem sok van. 
Úgyhogy most csak bambán nézek ki a fejemből, várom hogy teljen az idő, nemsoká beinduljon a pörgés - iskola- és alvásidő vége, 3 gyermek a házban (melyből kettő nem saját). Kaja, rend, figyelem. 
Huh. A baj az, hogy még ötletem sincs hogy hova meneküljek. Amint lelépek egy órára egyedül, már 20 perc után végtelen hiányt érzek a kisbabám iránt.

Életmentő tippeket "szikkadt szülő" jeligére várunk a szerkesztőségünkbe.

3 megjegyzés:

  1. Interneten vannak fönt jó könyvek, klasszikusok, ahhoz mit szólnál? (csak egy tipp... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi (kicsit lemaradtam a válasszal), de gépről sajnos nem tudok olvasni, megfájdul a szemem. Azóta kinyitott a könyvtár és van új kindle is viszont :-)

      Törlés
    2. Hehe :)) figyi, a mek-ből rá tudsz tölteni klasszikusokat a Kindle-re!

      Törlés