2018. szeptember 11., kedd

Úgy látszik kinőttem a blog-korszakból, vagy egyszerűen csak van kinek szóban elmondani a dolgaimat, azért nem jött, hogy írjak. Vagy csak simán elfelejtettem hogy kell. De azért idepötyögöm, mi van.

Pár évvel ezelőtt - talán kettő, kettő és fél? - a kanapén ültünk a lányommal, épp mesét olvastam neki, és hirtelen feltámadt egy hihetetlen nagy hiányérzet. Hogy valaki hiányzik a másik oldalamról. Valaki, aki szintén hallgatja a mesét, csak egy kicsit kisebb kivitelben, mint a lányom. 

Aztán jött két vetélés két év alatt és majdnem lemondtam, hogy legyen még egy gyerekem. De a kétségbeesésem olyan nagy volt, hogy Emberem - akinek a háta közepére hiányzott csak egy neki negyedik gyermek - azt mondta, ha nagyon szeretném, adjunk még egy esélyt. És adtunk. Aviva torna 3 hónapig, teherbeesés, hormonszedés és aggódás legalább hét hónapig, hogy minden rendben legyen. De inkább kilenc. A műtőasztalon (császár volt) remegtem, pánikrohamom volt, fél percenkét kértem vizes borogatást, hogy el ne ájuljak - aztán amikor kirángatták a fiamat (!), átváltottam eufóriába: egy álom teljesült. És most életemben másodszor - 13 év után* - azt érzem, hogy tökéletesen boldog vagyok és semmi nem hiányzik az életemből. Hát ennyi. És ez nem kevés. Inkább minden.

*az első akkor volt, amikor megvettem a lakásom és elkezdtem ezzel egyidőben próbálni az ország első számú színházában

7 megjegyzés:

  1. Néha ismeretlenül idekattintok és nekem hiányzott az új poszt. :) és én most úgy örülök, azt se bánom, ha nem írsz többet! :) (nagylelkű bók egy idegentől, tudom. ;) ) sok boldogságot együtt nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Nahát, kedves Olga! Köszönjük, hogy előbújtál! (És köszönöm a két kedves kommentelőnek, hogy mellém álltak a biztatásban.) Viszont én sokkal önzőbb vagyok, mint Stippistop, és reménykedem, hogy még írni fogsz! Legalább amikor túlcsordul a boldogság - a fölöslegből juttass nekünk! Kisfiadat Isten éltesse!

    VálaszTörlés
  3. Vagy ha megírnád pl azt, hogy hogyan lettél Olga Szemjonovna. Úgy értem, honnan ez a név?

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse a fiadat! :) és a többi testvéreit is :) S nektek meg egy nagy gratula, hogy megharcoltátok eme kitartó utat a fiatokkal való találkozáshoz.
    Eltelt egy jó pár év amióta lelkesen olvastalak... s nem is olyan rég beütött a hiányérzet... az én régi kedvenc bloggereim... Olga...
    Nekünk tízenvalahány év után jött meg az elsőszülött kisfiunk... s annyira aranyos... hogy teljesen megértem a boldogságodat... még akkor is ha kislányról álmodoztam...
    Sok-sok örömet a fiad nevelésében és adjon a jó Isten egészséges növekedést! :)

    VálaszTörlés
  5. dejó is ezt olvasni itt, úristen! :)
    gratulálok!
    (ha lenne szavazás, én is az írjmég-re szavaznék, de persze a lényeg, hogy úgy legyen, hogy neked-nektek jó legyen)

    VálaszTörlés